ΚAΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΕ ΕΔΑΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!
Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ HΡΘΕ!
EΛΛΗΝΑ ΑΠΕΝΔΥΣΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΒΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ. ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ.
ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙΣ. ΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ! ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΞΕΡΕΙΣ: "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"!
ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ ΣΕ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΑΙΩΝΕΣ. ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΟΞΑ!
ΕΓΕΙΡΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!
"ΕΣΤ' ΗΜΑΡ ΟΤΙ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΛΙΝ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣ'ΑΕΙ ΕΣΕΤΑΙ"....

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ισοκράτης - Πέρι Αυτοχθονίας Ελλήνων


Ο Ισοκράτης (436-338 π.Χ.), σχετικά με την καταγωγή των Ελλήνων, αναφέρει: 


«....Ταύτην γάρ οικούμεν ούχ εταίρους εκβαλόντες ούδην έρημον καταλαβόντες ούδην εκ πολλών εθνών μιγάδες συλλεγέντες, αλλά ούτω καλώς καί γνησίως γεγόναμεν, ώστε εξ ήσπερ έφυμεν, ταύτην έχοντες άπαντα τόν χρόνον διατελούμεν, αυτόχθονες όντες καί τών ονομάτων τοίς αυτοίς οίσπερ τούς οικειωτάτους τήν πόλιν έχοντες προσειπείν: μόνοις γαρ ημιν των Ελλήνωντην αυτήν τροφόν και πατρίδα και μητέρα καλέσαι προσήκει..»
(Ισοκράτης, «Πανηγυρικός», 24-25). 


Απόδοση :


"Διότι κατοικούμε αυτήν την χώρα, χωρίς ούτε να εκδιώξουμε άλλους εξ αυτής ούτε να την καταλάβουμε έρημο ούτε να εγκατασταθούμε σε αυτήν ως ανάμεικτος ομάδα από διάφορα ανόμοια φύλα, απεναντίας είναι τόσον ευγενές και γνήσιο το γένος μας, ώστε τη χώρα, στην οποίαν είδαμε το πρώτο φως, εξακολουθούμε συνεχώς να κατοικούμε, διότι είμεθα αυτόχθονες και μόνον εμείς από όλους τούς άλλους έχουμε το δικαίωμα να προσφωνούμε την πόλη μας με τις ίδιες λέξεις, δια των οποίων προσαγορεύομε τούς πλέον γνωστούς συγγενείς".
(Ισοκράτης, «Πανηγυρικός», 24 -25)


Πηγή : http://ellinonfilosofia.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,

    Για όλους εμάς που προσπαθούμε να βγούμε από τη σπηλιά του Πλάτωνα (στις σκάλες είμαστε, έχουμε δρόμο ακόμα) θεωρούμε δεδομένο ότι είμαστε αυτόχθονες σε αυτήν την ιερή γή.
    Το παραμύθι της Ινδο-ευρωπαϊκής καταγωγής κατέρευσε, τώρα βέβαια μας μιλάνε για καταγωγή από την Αφρικάνικη ήπειρο. Προφανώς με το πέρασμα των χρόνων ξεβάψαμε.
    Πώς τα πάνε πώς τα φέρνουμε μιλάνε για καταγωγή της ανθρωπότητας κάπου "γύρω-γύρω" από την Ελλάδα, αλλά φυσικά όχι από εδώ αφού κάτι τέτοιο δεν συναύδει με την προπαγάνδα τους.
    Άλλωστε η εύρεση του Αρχάνθρωπου του Πετραλώνων ηλικιας κάποιων εκατομμυρίων ετών (από τον Άρη Πουλιανό) ουσιαστικά οδηγεί τα συμπεράσματα προς την πλευρά του συγκεκριμένου άρθρου.

    Vangel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "οι ταύτης μαθηταί των άλλων διδάσκαλοι γεγόνασι, και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας" (παρ. 50).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα συνέλληνα. Πολύ σωστά.. Αλλά η αλήθεια (άνευ λήθης) πάντα θα λάμπει..... Έσσεται ήμαρ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή